Matmakt over geneneGenmodifisering og mat: Den viktige debattenVil vi ha GMO – genmodifiserte organismer – på matbordet? Nei takk, sa åtte av ti nordmenn i 2022.* Likevel kan planter og dyr som har fått arvestoffet endret med genteknologi være på vei ut på åkrene, ut i naturen og inn på kjøkkenet ditt.Enorme globale konserner tar patent på mat, gener og avl. De tar kontroll over livets oppskriftsbøker, over det utrolige biblioteket som arvematerialet utgjør. Bonden blir avhengig av konsernene. Vi som spiser, får enda mindre valgfrihet. I denne boka viser den erfarne kommentatoren og journalisten Kari Gåsvatn at det finnes andre veier enn GMO og maktkonsentrasjon i matproduksjonen. Boka er høyaktuell: Debatten om et lovverk for genteknologi går for fullt i Norge, EU og globalt. Hvem skal eie maten? Hvem skal eie livet? *Norske Spisefakta, Ipsos 2022]]>
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788269336115
Publisert
2024-10-15
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Blomsterhaug
Vekt
500 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
207
Sjanger
Faglitteratur
Forfatter