En ønskebok for barn som liker søtsaker! Dette er en bok om godteriets historie, fra kvaetyggegummi og kakao med chili til sure padder og søte karameller . og godtemoter i forskjellige land. Hvordan blir nye godterier funnet på, og hvordan blir de prøvd ut? Kanskje man vil forsøke selv? Boken har fristende oppskrifter på knekk og konfekt, marsipan og sjokokarameller. Fra innholdet: * Hvorfor pleide damer å drikke kakao under gudstjenesten? * Hvor mange sjokoladefabrikker var det i Oslo for hundre år siden? * Hvordan ble verdens første is til? * Hvor mange tyggegummier tygde amerikanske soldater i året under 2. verdenskrig? * Hvorfor liker barn selvlysende «slim» med krypdyr i, mens eldre foretrekker kamferdrops? Boken er appetittvekkende illustrert av Ellen Sjøwall. Cecilie Winger er debutant som forfatter, men ikke som godterispiser.
Les mer
Dette er en bok om fristende godterier og hvordan er blitt til. Med oppskrifter, litteraturliste og stikkordregister.

Produktdetaljer

ISBN
9788205309494
Publisert
2003
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Gyldendal
Vekt
230 gr
Høyde
142 mm
Bredde
187 mm
Dybde
13 mm
Aldersnivå
9-12
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
72
Sjanger
Faglitteratur

Forfatter