«Han har enkelt og greit ikke evnen til å skuffe meg og han gjør det så avgjort ikke denne gangen heller.» «... Det har vært en sann fryd fra start til mål» «Saabye Christensen har nok en gang en god idé - gnistrende god forresten.» «Vrakeren går inn blant det aller beste Lars Saabye Christensen har skrevet. »

- Tor Hammerø, Nettavisen

«Om du liker LSC frå før, trur eg du kjem til å lika denne boka.» «... ein stil og ei formuleringsevne som ligg på øvste nivå i Noreg»

- Leif Tore Sædberg, Stavanger Aftenblad

«Lars Saabye Christensen skriver alltid godt, av og til - som her - skriver han meget godt.» «[...] en ordentlig morsom og skikkelig bekmørk roman som både er en lang, god historie og utforskning av forfatterrollen.»

- Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Se alle

«Det er en mystisk historie, og den er magisk fortalt» «Resultatet er lesefryd i et landskap som snurrer både fortelling og leser rundt dikterfingeren.» «Og siste setning runder vakkert av med et frampek: Det kan komme ei bok til. Gjerne en der den biograferte forfatter Ribe kan yte sin biograf Ries rimelig gjengjeld. Jeg er i hvert fall hektet.»

- Andreas Wiese, Dagbladet

«Fra første linje er denne urolige og rike romanen maksimalt ikke-kronologisk fortalt, et kvernende, snurrende overskuddsverk, en Sareptas krukke av innfall, utfall, fantasikonstruksjoner og virkelighetslån.» «... en mangfoldig bok.»

- Janneken Øverland, Klassekampen

«Han torer å peike på, og vise fram. Gjenta seg sjølv, og referere tilbake til eigne bøker. Faktisk er mykje av «Vrakeren» ein leik med slike referansar, ei samanlikning mellom Saabye sin katalog og figurane i boka. Det er ei ekstremt sjølvmedviten bok, som heile tida peikar på at litteratur er litteratur.»

- Gerd Elin Stava Sandve, NRK

I Vrakeren møter vi Jørgen Ribe med en far som er disponent på Banan-Matthiessen. De bor på Frogner, og på loftet holder faren på å bygge en modell av slottet i en fyrstikkeske. En dag flytter det inn en ny familie i gården med en gutt, Carl, på Jørgens alder, og det utvikler seg et vennskap mellom dem. «Hva det skulle bli av Jørgen Ribe? Han ble en anerkjent forfatter, en av de fremste i sin generasjon, er det ikke helt urimelig å hevde, i hvert fall var han det en stund, og han hadde også mange lesere, som gjerne var på hans alder, og som hadde fulgt forfatterskapet trofast siden begynnelsen, nærmere bestemt 1976, da han debuterte med diktsamlingen Mellom hotellet og tiden, eller kanskje det er riktigere å si at de hadde vært trofaste siden romanen Pøbler, som utkom seks år senere, i 1982, en klassisk oppvekstroman, hverken mer eller mindre, men slitesterk og underholdende, lagt til sekstitallet i Oslo, og som markerte hans gjennombrudd, både kommersielt og litterært, i den rekkefølgen, for sant å si representerte Pøbler et sjeldent øyeblikk da publikum og kritikere var skjønt enige om at i denne romanen kan vi møtes over en halvliter og stille det klassiske spørsmålet: Hvordan i all verden kommer det til å gå med hovedpersonen? En stund var Jørgen Ribe på alles lepper, som ikke er et blivende sted for en forfatter.»]]>
Les mer
«Fra første linje er denne urolige og rike romanen maksimalt ikke-kronologisk fortalt, et kvernende, snurrende overskuddsverk, en Sareptas krukke av innfall, utfall, fantasikonstruksjoner og virkelighetslån.» «... en mangfoldig bok.»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202830021
Publisert
2024-05-29
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
575 gr
Høyde
205 mm
Bredde
131 mm
Dybde
42 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
689
Sjanger
Skjønnlitteratur