Kong Olav V (1903-1991) er en skikkelse som så å si kommer ut av Viktoria-tiden. Likevel endte han opp som et symbol på det moderne Norge, som folkekjær bestefar i velferdsstaten, som «en av oss». Hvordan skal vi forstå denne lange reisen, fra den lille gutten oppstaset i sine prinsegevanter til den eldre mannen i anorakk på trikken?
Kong Olav Vs liv inneholder et fascinerende spenn av tider og begivenheter. Dette første bindet i den store fortellingen om kongens liv omhandler ankomsten til Norge og oppveksten som enebarn på Slottet i Kristiania. Man kommer tett på den famlende dyslektikeren og den uvørne idrettsmannen, og blir kjent med kronprinsen som student ved Krigsskolen og i Oxford. Her er en ung mann som sliter med å finne seg til rette i sin rolle, som gifter seg med sin Märtha og stifter familie. Til sist møter leseren en kronprins som, i opptakten til en ny verdenskrig, har et håp om å endre historiens gang.
Dette er fortellingen om en fremmed, en innvandrer, som skal bli norskere enn de norske.]]>
Les mer
«Det er et praktverk som går i dybden på livet frem mot andre verdenskrig, rikt illustrert med fotografier. Den er grundig og godt strukturert, med et stort kildegrunnlag.
Rem skriver med en forskers overblikk, men uten en overdreven ærbødig tone»
Les mer