... en selvstendig, intelligent og frisk diskusjon av problemer som angår alle.
- Årsbok för Kristen humanism och samhällssyn,
Hele boken utstråler helse, vitalitet og livskompetanse.
- Norrköpings Tidningar,
Jeg vil også passe på å påpeke at Maken dessuten er en rask, kvikk, klarsynt og tidvis utrolig morsom roman. Og selv om det her nevnes og omtales et ganske stort antall av tidens aktuelle teser, går den ikke et øyeblikk i stå og blir tørr eller teoretisk.
- Steve Sem-Sandberg,
Boken fungerer som et slags moralsk spill der leseren tvinges inn i ulike dilemmaer, tvinges til å velge side og deretter alltid blir tvunget til å velge igjen. Jeg har lest den om og om igjen, og hver gang har den påvirket meg på forskjellige måter avhengig av hvor jeg har stått i forhold til prosjektet Kjærlighet.
- Sara Stridsberg, Bang
Humor og formuleringsevne bare strømmer på i Maken, men det viktigste for meg som 19-åring var at jeg kunne kjenne meg igjen i Martinas utfordringer knyttet til det monogame parforholdet.
- Expressen,
Martina er tjue år og student. Hun vil være fri og selvstendig. Men så treffer hun Gustav. Med ham kan hun snakke om alt. Det er bare det at han vil gifte seg.
Hva vil det si å være et par? Hvilket ansvar innebærer det, og hva kan man kreve av hverandre? Vil det bli annerledes om man gifter seg? Dette diskuterer Martina og Gustav, både med hverandre og med venner, samtidig som de forsøker å få samlivet til å fungere – før de gir opp og gjør det slutt, for så å bli sammen igjen og begynne på nytt. Igjen og igjen.
Romanen utspiller seg i Stockholm på 1960- og 70-tallet, en tid da mange mente at kjernefamilien var på vei ut. Likevel oppdager Martina at det er vanskelig å leve alene når alle andre hun kjenner, er i forhold og stifter familie.