"Skal du lese én roman om ensomhet og postvesenet, la det bli denne.(...)
(...) Det er nesten umulig å vite hvor man skal begynne når man skal snakke om Hjorths romaner. De er umiddelbare, men blir hengende og sparke i deg en stund etterpå. Denne gangen er det intet mindre enn politikk, postvesen og en ung ensom kvinne som forenes. Kan det blir interessant? Ja, hos Hjorth kan det."
- Mari Nymoen Nilsen, VG
(...)en knallfin bok. Det er ikke mange som utforsker ensomhet med større mot i dag. Heia Hjorth!"
- Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen
"Det er enormt godt gjort å skrive noe såpass sjeldent som en politisk-personlig roman uten at den blir kjedelig og intern. Som alltid i lysende presise setninger, med en helt unik fingerspissfølelse for flyt og ordvalg."
- Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
«Gjemt inne i romanen er en liten perle av en fortelling om et brev som bare nådde frem fordi postbudet virkelig la seg i selen for å finne riktig adressat. Denne gjør Leve posthornet! til noe mer enn en historien om kommunikasjonsrådgiveren og postdirektivet. Dette blir
dermed en bok som ikke primært handler om det atomiserte samtidsmennesket eller nostalgien ved håndskrevne brev, men om kommunikasjon. Skal man lese en roman om postdirektivet i år, må det vel være denne.»
- Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
Sjelden jeg har blitt så høy på en roman som av Vigdis Hjorths bok om EUs postdirektiv... En av hennes aller beste bøker....Jeg er nesten fristet til å si Leve Vigdis Hjorth!
- Anne Merethe K.Prinos, Aftenposten
"Vigdis Hjorths Leve posthornet! kan applauderes for mangt, ikke minst for å være noe så usannsynlig som en vellykket politisk roman om (hold deg fast) postdirektivet."
"På alle måter en vellykket roman fra Vigdis Hjorth."
- Frode Helmich Pedersen, Bergens Tidende
"En rar og real post-umodernistisk godtepose av politikk, poesi og
tungsinn."
- Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
"Det er få som kan beskrive en kvinne på randen så godt som Hjorth(...)"
"Nettopp det er det sympatiske med denne boka. Og kanskje også det originale. Hjorth løfter frem politikken, ikke den internasjonale storpolitikken, men den grå kommunepolitikken– og viser hvor eksistensielt viktig den kan være. I en roman der de tilsynelatende enkleste formuleringer bærer en Hjorthsk dobbelthet og dybde i seg.»
- Cathrine Krøger, Dagbladet
"Vigdis Hjorth vender seg inn i et eksistensielt alvor i Leve posthornet! Boka er et stort skrik, og Hjorth har skrevet en sterk roman om identitet, autentisitet og om å velge modig.(...)Det er skarpt sett, og meget godt skrevet."
- Eskil Skjeldal, Vårt Land
"...når Hjorth går laus på politiske og eksistensielle problemstillingar
med velkjent vidd og eksistensielt mot, er det berre å gje seg over."
- Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid
Ellinor, en kommunikasjonsrågiver i tredveårene, kjenner at det ikke er nok alvor og inderlighet i tilværelsen. At livet hennes er for banalt for fortvilelsen hun føler. Da en kollega forsvinner, må hun overta jobben fra Postkom som han sto midt oppe i. Ved å lære de postansatte om media, makt og politikk skal hun bistå dem i arbeidet mot innføringen av EUs tredje postdirektiv. Vi følger livet hennes gjennom et halvår fram til Arbeiderpartiets landsmøte i april 2011.
Vigdis Hjorth ble tildelt Kritikerprisen for Leve posthornet!
Hun mottok også UNI Europas kulturpris for romanen. UNI Europa er en sammenslutning av 320 europeiske fagforbund og representerer over 7 milloner arbeidstakere i Europa. Hjorth fikk prisen for måten hun skrildrer fagforbundet Postkoms kamp mot EUs tredje postdirektiv i romanen.
-Boka viser at fagforeningshistorie kan bli stor litteratur. Denne boken gir innblikk i hva fagorganisering dreier seg om og hva vi får til når vi står sammen, uttalte regionssekretær Oliver Roethig i UNI Europa.