Hvorfor er maten billigere i Sverige enn i Norge? Hva er dumping av mat? Hvordan kan store eksportører av mat som USA og EU utkonkurrere matproduksjon i utviklingsland og industriland? Hvordan kan store monopoler kjøpe billig råstoff og bli blant verdens rikeste på å selge "billig mat"? Hva hindrer eksport av norsk fisk til EU? Bør hvert land ha rett til å produsere basismat for egen befolkning og bruke importvern for å få til det? Hvordan virker WTO og EØS til sammen? Dette er blant spørsmålene som belyses i boka som er del 2 av 2 i et detaljrikt oversiktsverk om importvern for mat. Forfatteren Helge Christie driver sammen med familien slektsgarden i Tolga med økologisk mjølk og kjøtt. Han har universitetsbakgrunn i biologi og sosiologi og er en av drivkreftene bak knoppskytingen med Rørossymposiet, Mat-helse-miljøalliansen, Mat fra Fjellregionen BA, Smakeriet, Økologisk fjelljordbrukskonferanse, Økomat Røros BA, Rørosmeieriet AS, Røroskjøtt AS, Rørosmat AS og Forbrukerdagen. Han har fått Tolga kommunes kulturpris. Han er prosjektleder i Regionrådet for Fjellregionen. Han har skrevet bøkene: Mat miljø utvikling (1994), Mat og globalisering (1998), Makt over maten (2002), Eksportere fisk og beskytte jordbruk(2005), Dumpingsalg av billig mat (2005). Forfatteren er mye brukt foredragsholder i Norge og Sverige om WTO, mat og økologisk fjelljordbruk.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788230001080
Publisert
2005
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Kolofon
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
152
Sjanger
Faglitteratur

Forfatter