Hvorfor er maten billigere i Sverige enn i Norge? Hva er dumping av mat? Hvordan kan store eksportører av mat som USA og EU utkonkurrere matproduksjon i utviklingsland og industriland? Hvordan kan store monopoler kjøpe billig råstoff og bli blant verdens rikeste på å selge "billig mat"? Hva hindrer eksport av norsk fisk til EU? Bør hvert land ha rett til å produsere basismat for egen befolkning og bruke importvern for å få til det? Hvordan virker WTO og EØS til sammen? Dette er blant spørsmålene som belyses i boka som er del 2 av 2 i et detaljrikt oversiktsverk om importvern for mat. Forfatteren Helge Christie driver sammen med familien slektsgarden i Tolga med økologisk mjølk og kjøtt. Han har universitetsbakgrunn i biologi og sosiologi og er en av drivkreftene bak knoppskytingen med Rørossymposiet, Mat-helse-miljøalliansen, Mat fra Fjellregionen BA, Smakeriet, Økologisk fjelljordbrukskonferanse, Økomat Røros BA, Rørosmeieriet AS, Røroskjøtt AS, Rørosmat AS og Forbrukerdagen. Han har fått Tolga kommunes kulturpris. Han er prosjektleder i Regionrådet for Fjellregionen. Han har skrevet bøkene: Mat miljø utvikling (1994), Mat og globalisering (1998), Makt over maten (2002), Eksportere fisk og beskytte jordbruk(2005), Dumpingsalg av billig mat (2005). Forfatteren er mye brukt foredragsholder i Norge og Sverige om WTO, mat og økologisk fjelljordbruk.
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788230001080
Publisert
2005
Utgave
1. utgave
Utgiver
Kolofon Forlag AS; Kolofon
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
152
Sjanger
Faglitteratur
Forfatter