Den norske barnehagen står i en internasjonalt anerkjent sosial-pedagogisk tradisjon, som innebærer en helhetlig tilnærming og tenkning om barnet, barnehagen og pedagogikken. Barnehagens oppgaver er å ivareta barns behov for omsorg og lek samt fremme læring og danning. Hva skjer når barnehagens mandat og fundament møter politiske ønsker og tiltak?

I denne boka reflekterer sentrale forskere i barnehagelærerutdanningen rundt barnehagelovens mandat og barnehagepedagogikkens solide tradisjon nedtegnet og fremstilt i barnehagens første rammeplan. Hva er verdt å kjempe for – ut fra barnets beste som ledende prinsipp? Forfatterne drøfter sentrale problemstillinger knyttet til barnehagens mandat i barnehageloven, internasjonal påvirkning, lekens plass i barnehagen og spenninger i møte med utdanningspolitiske tiltak som utfordrer barnehagen og barnehagelæreutdanningen.

Boka er aktuell som pensum for barnehagelærerstudenter i ulike studieprogram og studienivå, bachelor-, master-, etter- og videreutdanning. Den vil også være aktuell for forskere innen barnehagefeltet, barnehagens ansatte, barnehagemyndighet, barnehageeiere og politikere – alle som er opptatt av barnehagen og barns beste.

Kristin Danielsen Wolf (red.) er førsteamanuensis i pedagogikk og instituttleder for barnehagelærerutdanningen ved OsloMet – storbyuniversitetet. Ingeborg Tveter Thoresen (red.) har vært rektor og førstelektor ved Høgskolen i Vestfold, dagens Universitetet i Sørøst-Norge. Øvrige bidragsytere er Berit Bae, Anne Greve, Tora Korsvold, Dag Nome, Mette Nygård og Geir Aaserud.

Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202874933
Publisert
2025
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
220 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Dybde
7 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
103
Sjanger
Faglitteratur