Denne boken gir en innføring i utfordringene helse- og velferdstjenestene står overfor, og hvordan organisatoriske barrierer, kultur og verdier påvirker samhandlingen. Videre belyser den hvordan tverrprofesjonell kommunikasjon, rolleforståelse, refleksivitet, teamarbeid og gjensidig respekt er fundamentale prinsipper for å oppnå effektiv og god samhandling med pasient og bruker i sentrum.
Gjennom boken følger vi en fiktiv person som både er pasient i helsetjenesten og bruker av sosialfaglige velferdstjenester. Leseren får et innblikk i hvordan ulike profesjonsgrupper kan samarbeide til det beste for pasient og bruker, og hvilke utfordringer som kan oppstå. Boken er særlig rettet mot studenter i helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, både 3-årig bachelorgrad og lengre utdanninger på 5–6 år som er omfattet av nasjonale retningslinjer for helse- og sosialfagutdanningene (RETHOS): audiografutdanning, barnevernspedagogutdanning, bioingeniørutdanning, ergoterapeututdanning, farmasøytutdanningene, fysioterapeututdanning, klinisk ernæringsfysiologutdanning, medisinutdanning, optikerutdanning, ortopediingeniørutdanning, paramedisinerutdanning, psykologutdanning, radiografutdanning, sosionomutdanning, sykepleierutdanning, tannlegeutdanning, tannpleierutdanning, tannteknikerutdanning og vernepleierutdanning.
Boken er også relevant for undervisere i helse- og sosialfag og for og helse- og velferdspersonell som arbeider med kontinuerlig utvikling av samhandlingskompetanse.