«Krig uten stat er en tilgjengelig og velskrevet fagbok som på sitt beste viser hvordan historie og statsvitenskap kan berike hverandre. […] Forfatterne har levert et solid verk. […] professorene har eltet sammen noe av det beste fra fagtradisjonene historie og statsvitenskap. […] Her benyttes solid historisk analyse nettopp til å gi nye innsikter om de kriger som vår egen samtid utstår. […] boken er full av gode empiriske eksempler. Det er forfriskende at forståelsen av krigens elendighet i vår tid ikke bare går via de konfliktene i og rundt Midtøsten som vi hører mest om til daglig. På samme tid er mange av historiene fra gammel tid kuriøst krydder som bidrar til en interessant leseopplevelse.»
- Anders Romarheim, Prosa
«Den turnerer elegant sprangene fra pashtunske æreskultur i Afghanistan til norrønne ættesoger med sine æresbegreper, og fra Blackwater til Machiavellis kritikk av sin tids ‘sikkerhetsselskaper’, condottiere. […] Forfatterne har klart kunststykket å skrive en bok som, selv for nye på feltet, står støtt på egne ben. […] Boka anbefales for alle som vil lære mer om dagens kriger og organiserte voldsbruk. Den vil også fungere meget godt som kontekst for studier av krigføring i vår tids høyst ulike og sammenblandede krigsformer. […] skrevet på et godt og lettlest norsk, favner vidt og tilstrekkelig dypt og gir en meget god helhetsforståelse.»
- Palle Ydstebø, Norsk Militært Tidsskrift
«Begge skriver entusiastisk og kunnskapsrikt om de nye og de gamle krigene. […] et veldokumentert stykke forskningsformidling og en bok som er lett å anbefale for dem som vil sette seg inn i nye sider ved krigens vesen. […] Boken Krig uten stat kan være et godt grunnlag for å forstå hvilken kunnskapsbank historie og statsvitenskap er når det gjelder å skaffe oss innsikt. Det skyldes ikke minst forfatternes formidlingsevne og språkdrakt. Dette er like mye en velskrevet tekst som en tung fagbok. Boken har i tillegg et bredt kildetilfang, og løsningen med noter er til stor glede for de av oss som ikke bare liker å gå forfatterne etter i sømmene, men også å oppdage nye interessante bøker. Det er helt tydelig at middelalderhistorien er kjærkommen nylesning for de fleste. Flere slike samarbeidsprosjekter bør hilses velkommen. Universitetsfolk må bli flinkere til å skrive for allmennheten.»
- Sven-Erik Grieg-Smith, Norges forsvar
«Tverrfaglig triumf»
- Per E. Hem, Morgenbladet