Forfatteren tar opp mattradisjoner fra steinalder til i dag, verden rundt. Han viser i hvilken grad maten er tilstede i alle sammenhenger i menneskelivet og samfunnslivet. Maten spiller en rolle i barneoppdragelse og kjærlighetsliv, den er en politisk faktor i torskekriger og kornboikotter, den er et statussymbol i den rike verden og det eneste nødvendige for de sultende. Boka har eksempler på gamle og ukjente oppskrifter fra Kina og Rom, fra kalifenes Bagdad og Ludvigenes Paris, fra renessansens Italia og fra Victoriatidens England. Har kilder og oppskrifts- og stikkordregister.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788203156489
Publisert
1987
Utgave
1. utgave
Utgiver
Aschehoug & Co; Aschehoug
Vekt
707 gr
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
379
Sjanger
Faglitteratur

Forfatter