Verket NORSK MAT FRA LANDSDEL TIL LANDSDEL gir et fascinerende bilde av norsk matkultur. Varianter av enkelte retter finnes som tradisjon flere steder i landet, og mange retter er høyst lokale, men de speiler alltid landsdelens egenart.I dette bindet er det samlet oppskrifter fra VESTLANDET (Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane) . Norsk matkultur og norske mattradisjoner er verdier som var i ferd med å forsvinne, men tradisjonelle oppskrifter er avhengig av overføring fra generasjon til generasjon for å holdes levende, samtidig som de er under press fra dagens sterke internasjonalisering av norske matvaner. Heldigvis ser vi at sansen for gode norske råvarer og dermed også interessen for tradisjonell utnyttelse av dem er stor blant trendsetterne i den nye generasjonen kokker. I dette bokverket finnes oppskriftene, til glede for interesserte i alle aldre, profesjonelle kokker som glade kjøkkenamatører.
Les mer
Boken gir et bilde av norsk matkultur. Varianter av enkelte retter finnes som tradisjon flere steder i landet, og mange retter er høyst lokale, men de speiler alltid landsdelens egenart. Har stikkordregister.
Les mer
Forord av Frode Aga

Produktdetaljer

ISBN
9788202233617
Publisert
2004
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen
Vekt
480 gr
Høyde
228 mm
Bredde
195 mm
Dybde
11 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
104
Sjanger
Faglitteratur