Sankeboka er en pedagogisk og enkel bok å bruke i jakten på velsmakende, gratis mat. Alle vekstene som blir beskrevet er også illustrert med fotografi. Folk blir mer og mer opptatt av spiselige, ville vekster. I vår norske natur har vi mange spiselige arter: Grønnsaker, salater, urter, skudd fra trær, blomster, busker, bær, røtter og tang - alt sammen både sunt og velsmakende! Jørgen Ravneberg, kokk og kjøkkensjef på Kolonihagen restaurant i Oslo, har samlet 177 vekster fra norsk flora. Ravneberg tar bare med de aller mest velsmakende vekstene vi har, sånn at du kan bruke boka til å skaffe deg gratis, smakfull mat, hvor enn du er i landet. I Sankeboka lærer du deg å identifisere disse ville vekstene, hvor de vokser og når du bør plukke dem. Kunnskap om de ulike artene er viktig når du skal ut i naturen. Sankeboka beskriver hver av de 177 spiselige vekstene utførlig, du får kunnskap om de viktigste kjennetegnene, om lukt, farge og hvordan de ser ut. Ravneberg gir også tips om hvordan best bruke dem. Boka er det også utstyrt med et utvalg grunnoppskrifter i eget kapittel.
Les mer
«Sankeboka er blitt en vakker og ryddig bok, både i form og presentasjon og det er helt tydelig at det er lagt ned et betydelig arbeid for å få et så gjennomarbeidet og godt produkt.»

Produktdetaljer

ISBN
9788202606565
Publisert
2019-04-08
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
921 gr
Høyde
240 mm
Bredde
166 mm
Dybde
34 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
415

Forfatter
Consultant editor
Photographs by