Verket NORSK MAT FRA LANDSDEL TIL LANDSDEL gir et fascinerende bilde av norsk matkultur. Varianter av enkelte retter finnes som tradisjon flere steder i landet, og mange retter er høyst lokale, men de speiler alltid landsdelens egenart. Første bind er OMRÅDET RUNDT OSLOFJORDEN (Akershus med Oslo, Østfold, Vestfold)
Norsk matkultur og norske mattradisjoner er verdier som var i ferd med å forsvinne. Våre forfedres klesdrakt, deres boliger og redskaper finnes på museer rundt om i hele landet, men maten som holdt liv i dem finnes ikke utstilt noe sted. Tradisjonelle oppskrifter er avhengig av overføring fra generasjon til generasjon for å holdes levende, samtidig som de er under press fra dagens sterke internasjonalisering av norske matvaner. Heldigvis er det mye som tyder på at den økende interessen for mat og matlaging generelt, ikke minst blant unge mennesker, er redningen også for tradisjonsmaten.
Sansen for gode norske råvarer og dermed også interessen for tradisjonell utnyttelse av dem er stor blant trendsetterne i den nye generasjonen kokker. I dette bokverket finnes oppskriftene, til glede for interesserte i alle aldre, profesjonelle kokker som glade kjøkkenamatører.
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788202231651
Publisert
2003
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen
Vekt
470 gr
Høyde
226 mm
Bredde
195 mm
Dybde
11 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
103
Sjanger
Faglitteratur