Dette er boka for alle som er glad i julens matgleder og som gjerne vil vite mer om hvordan julemattradisjonene har utviklet seg i Norge.
Innledningsvis forteller Kari-Bjørg Vold Halvorsen ved Norsk Folkemuseum om mangfoldet av julemattradisjoner som har eksistert i Norge: Fra det gamle bondesamfunnets og borgerskapets matskikker - med lokale varianter, til vår tids julematskikker hvor stadig flere spiser litt av det meste.
Aase Strømstad gir deg oppskriftene til alle julens gode matretter: Alt av bakst, kjøtt, fisk, desserter, julegodter og drikke - deilige fristelser!
Oppskrifter på julemat fra de andre nordiske landene er med i eget kapittel.
Les mer
Boken inneholder oppskrifter på tradisjonsrik norsk julebakst, julemiddager med kjøtt og fisk, desserter, julegodter og drikke. I bokens første kapittel beskriver forfatteren juletradisjoner fra gammelt av, og av nyere dato. Det siste kapitlet har oppskrifter på julemat fra andre nordiske land. Med mal til pepperkakehus. Har oppskriftsregister.
Les mer
Undertittel hentet fra omslaget. Innledning av Kari-Bjørg Vold Halvorsen
Produktdetaljer
ISBN
9788204109965
Publisert
2006
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Damm
Vekt
892 gr
Høyde
278 mm
Bredde
205 mm
Dybde
19 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
159
Forfatter