KORN- OG BAKETRADISJONER
Kornet representerer en av våre viktigste matvarer. De mange skikkene og tradisjonene som knytter seg til korn, mel og baking er et svært interessant område for den kulturhistoriske og matinteresserte leser. Både i folketro, litteratur og billedkunst finner man at korndyrkingen har spilt en viktig rolle. Gudrun Ulltveit skriver levende og engasjert om denne delen av vår historie ; det er et spennende stykke Norgeshistorie hun forteller.
Moderne mennesker ser i dag på vår egen matkultur med nye øyne, og går gjerne på oppdagelsesreise for å finne det eksotiske i de norske mattradisjonene. Av mel og korn er det grenseløst mye velsmakende bakverk og annet vi kan lage, og i boken finner du et stort utvalg tradisjonsoppskrifter fra mange kanter av landet. Også når det gjelder baketradisjoner har vi imidlertid alltid vært påvirket utenifra, og i våre dager innføres det mange nye måter å lage gode bakervarer på. Du vil derfor finne et utvalg oppskrifter fra andre land som er med på å føre tradisjonene videre.
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788251205467
Publisert
2000
Utgave
1. utgave
Utgiver
Cappelen Damm AS; Damm
Vekt
1209 gr
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
202
Sjanger
Faglitteratur
Forfatter