Måtte klippfisk oppleve den samme renessansen som lutefisken har gjort - og klippfisken fortjener det i langt større grad! Den kan brukes hele året og til en mengde smaksrike matretter.Fra havets dyp vi henter deg, på båtens kjøl vi frakter deg til klippens furete hud ... Vi vasker, salter, stabler deg i den milde mai bris. Vi tørker, vraker, pakker deg, sender deg til solens land. Disse strofene fra John Hollens hyldningsdikt til klippfisken forteller det meste om råvaren som vi i århundrer har produsert i Norge og eksportert til solens land. Ikke bare til Portugal, der de aller fleste nikker gjenkjennende til ”Bacalhau du Noruega”, men også til Spania, Italia, Brasil, og nesten hundre land til. Klippfisken har ikke hatt noen høy status i Norge og vært en beskjeden råvare i det norske kjøkken. Men i de nevnte landene er norsk klippfisk noe av den ypperste spise man kan få, noe som oppskriftene i denne boken viser. Jahn Otto Johansen forteller klippfiskens historie fra torskefangsten på New Foundland frem til våre dager. For alle matinteresserte er dette spennende matkulturhistorie, og klippfisken er en viktig årsak til at Norge er kjent i mange land. OPPSKRIFTER MED KLIPPFISK FRA MANGE LAND I boken er det samlet mange ukjente og eksotiske oppskrifter. Kokken Arne Roksvåg, som blant annet har arbeidet på Statholdergaarden restaurant i Oslo, har gjort det til sitt personlig prosjekt å bruke klippfisk som råvare. Han har utarbeidet mange nye oppskrifter for boken. Mange lands mattradisjoner er representert - her finner du alt fra den spanske bacalao, portugisiske og brasilianske spesialiteter til klippfiskcurry fra Goa i India. Vinner av Gourmand World Cookbook Awards 2007 - "Beste fiske- og sjømatkokebok i verden"!]]>
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788204128775
Publisert
2006
Utgave
2. utgave
Utgiver
Vendor
Damm
Vekt
610 gr
Høyde
271 mm
Bredde
199 mm
Dybde
10 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
148

Illustratør