Industriell bearbeiding av matvarer består av prosesser som utnytter kjemiske og fysiske egenskaper hos matvaren. Kunnskap i kjemi og forståelse av grunnleggende kjemiske prinsipper gir innsikt i hvorfor og hvordan de ulike bearbeidingstrinnene skal gjennomføres. Det å forstå kjemien betyr også at det blir lettere å forstå viktige deler av andre fag: mikrobiologi, hygiene, råvarebehandling, prosesslære og hva som påvirker kvaliteten på en ferdigvare. Kunnskaper i kjemi er også en forutsetning for kunne ta del i viktige deler av diskusjonen om den teknologiske utviklingen i samfunnet. Boka brukes i den videregående skolen, men passer for alle som vil få en innføring i faget.
Read more

Product details

ISBN
9788258405860
Published
2007
Edition
2. edition
Publisher
Solum Bokvennen AS; Yrkeslitteratur
Weight
720 gr
Height
298 mm
Width
210 mm
Thickness
13 mm
Language
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Number of pages
218
Genre
Skolebøker

Illustrated by