«Bli med på en reise rundt livets store spørsmål! Bjørnulf Hafstad
har i denne boken gitt Norge et friskt apologetisk bidrag. Boken har potensiale til å endre hvordan vi forholder oss til apologetikk og de store spørsmålene på. Selv de som har lest mye apologetikk vil få nye perspektiv. Her er det nye ting å tenke på for de fleste.»
- Asbjørn Berland, epost fra anmelder
«Hafstad tar oss med på en spennende og lærerik reise inn i
de store eksistensielle spørsmål. Boken gir er en kreativ introduksjon
til moderne tenkere, samtidig som den munner ut i
invitasjon til å utforske et kristent perspektiv. Boken anbefales
både for de som ønsker hjelp til å reflektere over store spørsmål, for de som ønsker en introduksjon til noen av de viktige tenkerne, og for de som ønsker å forstå hvordan kristen tro kan være et aktuelt perspektiv for tenkende mennesker i dag!»
- Bjørn Hinderaker, epost fra anmelder
«En høyinteressant og svært betydningsfull bok som sikkert kan bli enda viktigere fremover når mennesker i økende grad
vil søke et åndelig svar i en like økende kaotisk tilværelse».
- Håvald Slåtten, epost fra anmelder
«Bjørnulf Hafstad lar oss få ta del i en lavmælt og god samtale
på toget mellom Oslo og Bergen. Dette gjør de store spørsmålene
om sannhet og mening tilgjengelige for mange flere enn
når de fremstilles logisk i en filosofisk argumentasjon. Derfor
er dette et så kjærkomment bidrag. Selv om reisen til Gustav og samtalene underveis belyser og forklarer ting som bygger på ganske kompliserte ideer, lykkes han med mer enn bare å gi kunnskap, for samtalen bidrar med visdom, noe som vår tid så sårt trenger.»
- Sverre Holm, e-post fra anmelder
På en togreise mellom Oslo og Bergen møter Gustav en rekke mennesker som utfordrer ham til å stille de store spørsmålene på nytt: Hva kan vi vite sikkert? Kan tro og fornuft møtes? Og hva gjør egentlig livet meningsfullt?
På sporet av sannheten er en roman i dialogform som tar leseren med inn i en eksistensiell og filosofisk samtale om sannhet, tvil og tro. Gjennom møter med troende, skeptikere og filosofer utfordres både moderne og postmoderne perspektiver. Eksistensialisme, positivisme og andre tankeretninger diskuteres med åpenhet og alvor. Boken utforsker både logikkens grenser og kjærlighetens muligheter, og gir et nytt blikk på hvordan kristen tro kan forstås og forsvares i vår tid. Hafstad viser hvordan tro og filosofi kan berike hverandre, snarere enn å stå i konflikt. Dette er en fortelling som inviterer deg til en dypere refleksjon og samtale om spørsmål som aldri slutter å være aktuelle.
Anbefalinger:
«Denne romanen gjør de store spørsmålene om sannhet og mening tilgjengelige for mange flere enn når de fremstilles logisk i en filosofisk argumentasjon. Derfor er dette et så kjærkomment bidrag. Selv om reisen til Gustav og samtalene underveis belyser og forklarer ting som bygger på ganske kompliserte ideer, lykkes han med mer enn bare å gi kunnskap, for samtalen bidrar med visdom, noe som vår tid så sårt trenger.»
Sverre Holm, emeritus professor i fysikk og forfatter av boken «Den innbilte konflikten. Om naturvitenskap og Gud» (2021)
«Denne boken anbefales både for de som ønsker hjelp til å reflektere over store spørsmål, for de som ønsker en introduksjon til noen av de viktige tenkerne, og for de som ønsker å forstå hvordan kristen tro kan være et aktuelt perspektiv for tenkende mennesker i dag!»
Bjørn Hinderaker, høgskolelektor ved NLA Høgskolen, medarbeider i Damaris Norge og programansvarlig for Veritaskonferansen
«Bli med på en reise rundt livets store spørsmål! Bjørnulf Hafstad har i denne boken gitt Norge et friskt apologetisk bidrag. Selv de som har lest mye apologetikk vil få nye perspektiv. Her er det nye ting å tenke på for de fleste.»
Asbjørn Berland, daglig leder i stiftelsen BioCosmos