Hvordan leve mer bærekraftig?

Klima og miljø har fått økt fokus den siste tiden, spesielt etter FNs klimarapport. Flere og flere ønsker å leve mer bærekraftig og kutte ned på klimagassene vi slipper ut, men hva skal til for å klare dette? Hva kan vi bidra med i hverdagen? Om du vil bidra som privatperson eller i bedriften din så har vi samlet noen bøker som kan hjelpe deg på veien.

Mitt klimaregnskap

Anja Bakken Riise ville finne ut hva det vil si å leve miljøvennlig, og ga seg selv et klimabudsjett. I hennes nye bok, «Mitt klimaregnskap», får du vite de viktigste tingene du selv kan gjøre for å leve miljøvennlig, og hvordan vi må endre politikken som skaper overforbruk og klimakrise.

«Jeg ville skrive denne boka, fordi jeg har lyst til å kunne se meg selv i speilet og si: Slapp av, du lever i tråd med verdiene dine. Dessuten ville jeg svare alle dere som lurer og spør «hva kan jeg gjøre?». Du er ikke alene. To av tre nordmenn er bekymret for klimakrisen. Enda flere er bekymret for tap av natur. Mange har et engasjement og et ønske om å bidra, men er usikre på hva de bør gjøre – og om det nytter. Denne boka er til dere.»

-Anja Bakken Riise

Den store klimaguiden

Boka som hjelper deg å regne ut klimaavtrykket av hverdagen din - og viser deg hvilke valg som virkelig nytter. Nå trenger du ikke å lure lenger: Den store klimaguiden har svaret. Med massevis av informasjon, instruktive og lettfattelige illustrasjoner og svar på nesten tusen små og store klimaregnestykker, gir denne boka deg all kunnskapen du trenger for å ta gode klimavalg.

 

«Lurer du på hvordan du skal få et mindre klimaavtrykk? Hva er det som egentlig nytter – og hva er effekten av de forskjellige hverdagsvalgene vi gjør? Dette forsøker jeg å gi et svar på i Den store klimaguiden. Ved siden av det mest åpenbare, som er å fly mindre eller ikke i det hele tatt, er kanskje det enkleste og til og med besparende, og for min del befriende, å kutte ut overforbruk av klær, elektroniske dingser og alskens ting og tang jeg strengt tatt ikke trenger. Og ikke minst slutte helt å kaste mat. Tiltaket med størst effekt har nok likevel vært å kvitte meg med bilen og heller bruke elbil fra Bilkollektivet. Husk dessuten at den nye norske folkesporten oppussing har et stort klimaavtrykk. Prøv heller enkle grep som gjør kjøkkenet eller badet finere uten å måtte bygge helt nytt!»

--Thomas

Bærekraftig livsstil

Bærekraftig business

Miljø og politikk

Bærekraft i barnehage og skole

Antropocen: menneskets tidsalder